Een simpele bruiloft kost evengoed ook geld, maar je kunt ook een hele sjieke simpele bruiloft geven waar de kwaliteit vanaf springt. Of gewoon simpel thuis trouwen. Hieronder verschillende opties en tips voor een budget bruiloft.

Simplicity

Thuis trouwen

Hoe leuk is het om in jouw eigen vertrouwde omgeving, misschien wel in het huis of de tuin van jouw ouders, het jawoord te geven aan de love of your life? Oké, de organisatie kost misschien net iets meer tijd dan wanneer je kiest voor een officiële trouwlocatie in de buurt, maar niets is toch mooier dan je voorbereiden in je eigen huis om vervolgens de trap af te komen in jouw trouwjurk? We love it! Sta jij te springen en kun je niet wachten om thuis te trouwen of moet jij the big day vanwege alle maatregelen rondom COVID-19 uitstellen, maar wil je hoe dan ook op de oorspronkelijke trouwdatum het jawoord geven aan jouw partner to be? Ga er dan maar eens goed voor zitten, want wij vertellen je hoe je de perfecte bruiloft organiseert in, op of bij jouw eigen huis!  

Officiële trouwlocatie

Jouw huis of tuin als officiële trouwlocatie. In Nederland kun je elkaar op heel veel plekken officieel het jawoord geven, maar (helaas) nog niet overal! De meeste bruidsparen trouwen op een door de gemeente aangewezen officiële trouwlocatie, maar heb je een andere plek in gedachten, bijvoorbeeld jouw eigen huis of tuin, dan moet je eerst het één en ander regelen! Het is verstandig om bij jouw gemeente na te gaan wat de regels zijn betreft een trouwlocatie. Mag je overal officieel trouwen? Dan hoef je niets te doen. Mogen jullie elkaar alleen het jawoord geven op een plek die door de gemeente is aangewezen als officiële trouwlocatie? Dan zal de gemeente jouw huis of tuin eenmalig tot trouwlocatie moeten benoemen! Let ook goed op de regels omtrent het organiseren van een feest en het draaien van muziek tot in de late uurtjes. Bestaat jullie gastenlijst uit een grote groep mensen? Dan kan het zomaar zijn dat je het trouwfeest verplicht moet melden bij de gemeente! Vraag dit vooraf dus zeker na!

Wat zijn de andere opties?

De S van simpel is ook de S van Sjeik en combineren mag. Lees de opties hieronder.
Daarnaast nog een aantal praktische feiten op een rij.

j2

Sjeike bruiloft

Over de top of niet, maak samen je eigen keuzes, alles kan en mag.

f8dd10677fadfaa2cefaac40e17edd8e

Budget bruiloft

Tips voor een budget bruiloft, combineer de opties en kies wat jij belangrijk vindt.

roses-4888129_1920

Feiten op een rij

Belangrijke feiten en weetjes voor je op een rij gezet.